En konferens kan pågå under väldigt lång tid, ibland flera dagar i sträck, och då är det klokt att tänka på ergonomin. Det finns flera typer av konferensbord att välja mellan och det är behoven som avgör vilket ni ska välja. En del har mindre konferensrum och då ska bordet helst inte ta upp för stor plats. Det ska gärna passa in med den övriga inredningen i lokalen för att ge rummet ett enhetligt intryck. Med höj- och sänkbara konferensbord är det enkelt att hålla mötena ergonomiska.

Möblering i konferensrummet

Ibland kan det vara bra att ha många mindre bord än bara ett stort för att kunna möblera om vid behov. Vid vissa konferenser och möten är ett långbord det bästa men ibland kan en U-form vara bättre. När det ska diskuteras i mindre grupper är det också bra att kunna sätta borden utspritt i rummet. Sedan beror möjligheterna förstås på hur rummet är uppbyggt samt hur stort det är, det är ju svårare att ändra möbleringen i ett litet och trångt rum.

Fällbara konferensbord

Om det inte finns ett speciellt konferensrum i era lokaler kan nu välja konferensbord fällbara. Då kan de enkelt fällas ihop och stuvas in i ett förråd när de inte används. Med sådana kan ni till exempel använda fikarummet eller mötesrummet även för större konferenser. Då behöver ni enbart plocka fram så många bord ni behöver, vilket gör det till en flexibel och smidig lösning. Fällbara konferensbord finns i flera storlekar, modeller och utföranden för att alla ska kunna hitta ett som passar.